Follow by Email

Dikke kok 2

Dikke kok 2

Dikke dames 2

Dikke dames 2

Dikke kok 1

Dikke kok 1

Dikke dames 1

Dikke dames 1

Eerste schilderij

Eerste schilderij

Mijn apen in het AMC

Mijn apen in het AMC

woensdag 12 januari 2011

plans are changed

12111
wat een klote dag.
vanochtend moest ik een ct-scan doen om te kijken of de schimmel op mn longen weer uitgebreid was. een uur later kwamen er 2 dokters mijn kamer binnen en jahoor het was groter geworden. had ik het dus toch al een week lang goed aangevoeld.. doordat mijn ontstekingswaarde steeds een klein beetje omhoog liep en ik een raar gevoel bij diep inademen voelde dacht ik zelf al dat ie terug was. maar de dokters hadden er niet genoeg aanwijzingen voor om meteen een scan te doen want dat is ook weer straling en dat is weer niet goed voor me. maar omdat de antibiotica niet werkte en het verder opliep deden ze toch een scan.
schimmels komen op als je al een hele lange tijd een lage afweer hebt. ik heb nu al ongeveer een jaar een lage afweer dus opzich is dat niet zo gek maar het is wel een gevaarlijk iets dus het is maar goed dat ze het weten voordat de transplantatie begonnen was. die transplantatie wordt nu waarschijnlijk toch uitgesteld.. ze zeiden dat ze eerst moeten weten wat voor soort schimmel het is want deze reageert niet op de anti-schimmel medicijnen die ik heb. daarvoor moesten ze een punctie uit mijn longen nemen op de plek van de schimmel. die gebeurde in het AZU, het volwassene ziekenhuis. wat een kale boel is het daar. ik ben blij dat ik in een kinderziekenhuis leg. maar oke, die punctie heb ik net gehad en dat was echt fucking pijnlijk. eerst kreeg ik allemaal verdovingsprikjes maar die verdoving werkt vooral oppervlakkig. ook al ging die naald volges mij best diep. toen maakten ze een sneetje en nog meer scans om te kijken of ze wel echt op de juiste plek zaten. toen ze dat allemaal hadden gedaan gingen ze met en hele dikke naald door mijn huid heen naar de longen. maar die naald raake mijn botvlies en dat deed echt pijn. die naald zat na een beetje zoeken niet op de goede plek dus moest het nog een keer.. gelukkig zaten ze toen wel op de goede plek maar het deed nog wel zeer. vooral als ik me bewoog, ook al was dat maar een millimeter. ze hebben toen 2 kweekjes genomen en eindelijk kon die verotte naald eruit. gelukkig was renate, mijn verpleegster, er wel de hele tijd bij. ik ben blij dat ze het allemaal vandaag deden, dan heb ik het maar gehad voor voorlopig. maar ik moet, om de schimmel een beetje op te ruimen, witte bloedcellen van andere mensen krijgen. gelukkig kan bijna iedereen in mijn omgeving die geen medicijnen slikken dat afgeven maar het is best pijnlijk voor hun volgens mij. ze moeten dan wel een paar prikken krijgen en het is nogal een gedoe. ik moet 3 donors hebben daarvoor maar dat komt denk ik wel goed. als ze zien dat die witte bloedcellen goed werken dan gaat de transplantatie wel gewoon door de 20e dus ik hoop het!

5 opmerkingen:

 1. wow Sooph,
  heftig dit!! (teminste voor mij!) zie nu deze blog voor eerst maar blijf zeker kijken!! f*** heel veel sterkte meid!!! echt! mis je wel bij trampo zeg het is zo'n saaie boel!
  het beste en heel veel stekte
  XXX Sander

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ah wat naar zeg! ik krijg echt helemaal kriebels als ik dat zo lees, met al die naalden! hoop dat alles goed gaat en goed gaat komen zodat die transplantatie door kan gaan! Heeeel veel sterkte meissie <3 kussiemarije

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoihoi!
  Getver wat kut, ik hoop echt dat de transplantatie door kan gaan meid!!!
  Ik duim voor je!
  En ik vind het tof dat je een blog aan het bijhouden ben, ik volg je!

  Dikke kus van Sanne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hoi poepje!
  wat klote zeg!! ik hoop dat die transplantatie snel door kan gaaan want dan kan ik je snel weer zien er na en ik weet dat alles goed gaat komen !!

  i love you
  <3

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lieve nicht!

  Wat fijn om op deze manier al je verhalen te kunnen lezen. We horen nu alles via pap en mam, maar dit is natuurlijk veel beter. Goed om te horen dat je maandag helemaal in de watten bent gelegd, als 1 het verdiend heeft dan ben jij het wel!! De komende periode zal het moeilijk gaan worden, maar na een paar maanden kan je weer allemaal leuke dingen gaan doen!! Zodra je weer mensen mag ontvangen, komen we bij je langs. Tot die tijd houden we allemaal je verhalen bij en kunnen we je op deze manier een beetje oppeppen. Hou je taai meis en weet dat we allemaal aan je denken!

  Hele dikke kus en knuf Lies & Raph

  BeantwoordenVerwijderen